Avantajele fațetelor dentare compozite față de cele din porțelan sunt costul și reversibilitatea tratamentului.

Care sunt avantajele fatetelor dentare compozite față de cele din porțelan?

Fatetele dentare sunt o solutie excelenta pentru persoanele care isi doresc un zambet perfect, dar care se confrunta cu probleme de estetica dentara. Dintre tipurile de fatete dentare disponibile pe piata, cele compozite sunt din ce in ce mai populare datorita avantajelor pe care le ofera.
In cazul in care o fateta dentara compozita se deterioreaza, pacientii pot fi linistiti de faptul ca aceasta poate fi usor reparata de catre dentist. Dar pana sa ajungem la acest punct, sa analizam mai intai care sunt avantajele fatetelor dentare compozite fata de cele din portelan.
In primul rand, fatetele dentare compozite sunt mai putin invazive comparativ cu cele din portelan, deoarece este necesara o cantitate mai mica de dintele natural pentru aplicarea lor. Acest lucru inseamna ca procesul de preparare al dintelui este mai putin agresiv si mai putin dureros pentru pacient.
De asemenea, fatetele dentare compozite sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, fiind o optiune mai ieftina fata de cele din portelan. In plus, ele pot fi realizate in timp foarte scurt, intr-o singura sedinta la cabinetul stomatologic, fata de fatetele din portelan care necesita mai multe vizite pentru realizare.
Un alt avantaj al fatetelor dentare compozite este faptul ca acestea pot fi reparate cu usurinta in caz de deteriorare. Desi sunt rezistente si durabile, fatetele compozite pot suferi mici deteriorari in urma unor incidente sau a utilizarii indelungate. In astfel de situatii, dentistul poate repara fateta fara a fi necesara inlocuirea acesteia.
Reparabilitatea este un aspect important de luat in considerare atunci cand alegem tipul de fatete dentare. Daca o fateta dentara din portelan se deterioreaza, aceasta nu mai poate fi reparata si trebuie inlocuita complet. Acest lucru poate fi costisitor si necesita mai mult timp si efort. In schimb, fatetele compozite pot fi reparate rapid si usor, fara a fi nevoie de inlocuire.
In concluzie, fatetele dentare compozite au multiple avantaje fata de cele din portelan, printre care se numara reparabilitatea acestora in caz de deteriorare. Acestea sunt mai putin invazive, mai accesibile financiar si pot fi realizate rapid si usor. Daca esti in cautarea unei solutii estetice pentru zambetul tau, fatetele dentare compozite ar putea fi alegerea perfecta pentru tine. Consulta-ti dentistul pentru mai multe informatii si pentru a afla daca esti candidat pentru aplicarea fatetelor dentare compozite.

Informatii Rapide :

Ce sunt FATETLE DENTARE?
Fatetele dentare, o soluție populară pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului, sunt disponibile în numeroase clinici stomatologice specializate din București, care oferă servicii de calitate în domeniul esteticii dentare. În București, procedurile de fatete dentare beneficiază de echipamente moderne și personal calificat, asigurând un nivel înalt de confort și siguranță pentru pacienți. Aceste proceduri sunt realizate cu materiale de înaltă calitate, precum porțelanul sau compozitele dentare, și sunt adaptate la nevoile individuale ale pacienților.

Mai multe informatii vei gasi online : FATETE DENTARE BUCURESTI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut! Îti oferim doar astazi o consultatie 100% GRATUITA !