Avantajele fatetelor dentare compozite: rezistente, mai ieftine, reparabile.

Care sunt avantajele fatetelor dentare compozite față de cele din porțelan?

Conservarea tesutului dentar: Procesul de aplicare a fatetelor dentare compozite necesita taierea mai putina din structura dintelui natural comparativ cu fatetele din portelan
Fatetele dentare sunt solutii estetice ideale pentru persoanele care doresc sa isi imbunatateasca aspectul zambetului. Ele pot fi folosite pentru a corecta aspectul danturii, cum ar fi petele si decolorarile, forma si dimensiunea dintelui sau pentru a inchide spatii interdentare.
Fatetele dentare sunt disponibile in doua tipuri principale: fatete din portelan si fatete compozite. Una dintre diferentele majore intre acestea este cantitatea de tesut dentar care trebuie indepartata in timpul procesului de aplicare. Astfel, fatetele dentare compozite necesita taierea mai putina din structura dintelui natural comparativ cu fatetele din portelan. In acest articol, vom explora avantajele fatetelor dentare compozite fata de cele din portelan.
1. Procesul de aplicare
Fatetele dentare compozite sunt realizate dintr-un material plastic special, care se potriveste perfect cu culoarea naturala a dintilor. Procesul de aplicare a acestora implica o taiere minima a structurii dintelui natural, ceea ce face ca procedura sa fie mai putin invaziva comparativ cu fatetele din portelan. In plus, fatetele compozite pot fi aplicate intr-o singura sedinta, in timp ce fatetele din portelan necesita doua vizite la dentist pentru a fi realizate si aplicate.
2. Rezistenta la fracturi
Fatetele dentare compozite sunt mai rezistente la fracturi decat cele din portelan. Acest lucru se datoreaza faptului ca materialul compozit este mai flexibil si mai putin fragil decat portelanul, ceea ce il face mai rezistent la socuri si presiuni. Astfel, fatetele compozite pot rezista mai bine in timp, reducand necesitatea de reparatii sau inlocuiri.
3. Reparabilitate
In cazul in care o fateta dentara compozita se deterioreaza sau se decoloreaza in timp, aceasta poate fi reparata sau inlocuita cu usurinta. Materialul compozit poate fi refacut fara a fi necesara inlocuirea intregii fatete, ceea ce este un avantaj major pentru pacienti. Pe de alta parte, fatetele din portelan sunt mai dificil de reparat, iar inlocuirea lor poate fi costisitoare si complicata.
4. Costuri mai mici
Fatetele dentare compozite sunt mai accesibile din punct de vedere financiar decat cele din portelan. Acest lucru se datoreaza costului mai mic al materialelor folosite si procesului mai simplu de aplicare. Astfel, persoanele care doresc sa isi imbunatateasca aspectul zambetului pot opta pentru fatetele compozite ca solutie estetica mai economica si la fel de eficienta.
In concluzie, fatetele dentare compozite reprezinta o solutie estetica eficienta si accesibila pentru persoanele care doresc sa isi imbunatateasca aspectul zambetului fara a sacrifica structura dintelui natural. Procesul de aplicare al acestora necesita taierea mai putina din tesutul dentar comparativ cu fatetele din portelan, iar rezistenta la fracturi si reparabilitatea sunt alte avantaje importante. In plus, costurile mai mici fac ca fatetele dentare compozite sa fie o optiune atractiva pentru multi pacienti.

Informatii Rapide :

Ce sunt FATETLE DENTARE?
Fatetele dentare, o soluție populară pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului, sunt disponibile în numeroase clinici stomatologice specializate din București, care oferă servicii de calitate în domeniul esteticii dentare. În București, procedurile de fatete dentare beneficiază de echipamente moderne și personal calificat, asigurând un nivel înalt de confort și siguranță pentru pacienți. Aceste proceduri sunt realizate cu materiale de înaltă calitate, precum porțelanul sau compozitele dentare, și sunt adaptate la nevoile individuale ale pacienților.

Mai multe informatii vei gasi online : FATETE DENTARE BUCURESTI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut! Îti oferim doar astazi o consultatie 100% GRATUITA !