Tehnici moderne pentru fatete dentare: CAD/CAM, digitalizare, 3D printing, materiale ceramice.

Tehnici moderne pentru fatete dentare

Tehnica CAD/CAM – folosind tehnologia informatica pentru a proiecta si a crea fatetele dentare la dimensiunile si forma perfecte pentru fiecare pacient in parte
In ultimii ani, tehnologia informatica a avansat considerabil in domeniul medicinei dentare. Una dintre cele mai revolutionare tehnici moderne este tehnica CAD/CAM, care foloseste calculatoarele si programele speciale pentru a proiecta si a crea fatetele dentare la dimensiunile si forma perfecte pentru fiecare pacient in parte.
Fatetele dentare sunt o solutie estetica excelenta pentru pacientii care isi doresc un zambet frumos si stralucitor. Acestea sunt mici piese de ceramica care se aplica pe suprafata dintelui natural, corectand imperfectiunile, precum petele, crapaturile sau stralucirea redusa. Cu tehnica CAD/CAM, dentistul poate crea fatete dentare personalizate pentru fiecare pacient, asigurandu-se ca acestea au dimensiunile si forma perfecta pentru a se potrivi perfect cu restul danturii.
Procesul incepe cu scanarea danturii pacientului, folosind un scanner intraoral care colecteaza date precise despre forma si dimensiunile fiecarui dinte. Apoi, aceste date sunt transmise unui calculator, pe care dentistul foloseste un software CAD/CAM specializat pentru a proiecta fatetele dentare. Acest software permite ajustarea precisa a formei, dimensiunilor si culorii fatetelor, asigurandu-se ca acestea se potrivesc perfect cu restul danturii pacientului.
Dupa ce proiectarea este finalizata, datele sunt transmise unui frezor, care foloseste o masina de frezat specializata pentru a crea fatetele dentare dintr-un bloc de ceramica de inalta calitate. Acest proces este extrem de precis si rapid, permitand crearea fatetelor dentare intr-un timp foarte scurt.
Tehnica CAD/CAM ofera numeroase avantaje fata de metodele traditionale de fabricare a fatetelor dentare. In primul rand, aceasta este mult mai precisa, permitand crearea fatetelor perfect adaptate la forma si dimensiunile fiecarui dinte. De asemenea, procesul este mai rapid si mai eficient, reducand timpul necesar pentru a finaliza tratamentul.
Mai mult decat atat, fatetele dentare create cu tehnica CAD/CAM sunt extrem de durabile si rezistente la pete si decolorare, asigurandu-se ca pacientul se bucura de un zambet frumos si stralucitor pentru multi ani de acum inainte.
In concluzie, tehnica CAD/CAM reprezinta o metoda moderna si eficienta de a crea fatete dentare personalizate si de inalta calitate pentru pacientii care isi doresc un zambet perfect. Cu ajutorul calculatoarelor si programelor specializate, dentistul poate garanta rezultate estetice exceptionale si durabile, care vor imbunatati aspectul danturii pacientului si ii vor reda increderea in sine. Daca va doriti un zambet de invidiat, nu ezitati sa incercati tehnica CAD/CAM si sa va bucurati de beneficiile pe care le ofera. Tehnici moderne pentru fatete dentare sunt solutia ideala pentru un zambet frumos si sanatos!

Informatii Rapide :

Ce sunt FATETLE DENTARE?
Fatetele dentare, o soluție populară pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului, sunt disponibile în numeroase clinici stomatologice specializate din București, care oferă servicii de calitate în domeniul esteticii dentare. În București, procedurile de fatete dentare beneficiază de echipamente moderne și personal calificat, asigurând un nivel înalt de confort și siguranță pentru pacienți. Aceste proceduri sunt realizate cu materiale de înaltă calitate, precum porțelanul sau compozitele dentare, și sunt adaptate la nevoile individuale ale pacienților.

Mai multe informatii vei gasi online : FATETE DENTARE BUCURESTI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut! Îti oferim doar astazi o consultatie 100% GRATUITA !